Rotax SSC Championship FacebookRotax KartXPS Kart TecMojo gume


 • Rotax Racing SSC
 • Rotax Grand Finals 2023
 • Rotax Racing SSC
 • trgovina Sportstil Kart d.o.o.

Rotax Racing   Rotax Racing na Facebook-u   Rotax Racing SSC   Sportstil Kart na Facebook-u   Kart Cloud   Dealer Locator   Track Locator

Domov Novice Rotax MAX Challenge International Trophy potrjuje svoj položaj

 

Rotax motorji za karting Rotax rezervni deli za karting Rotax ceniki za karting Rotax prodaja in servis za karting
Rotax MAX Challenge International Trophy potrjuje svoj položaj
Sreda, 02. Avgust 2023 14:49

Po navdušujočem finalu je splošen pozitiven občutek o organizaciji in kakovosti dirk samo potrdil privilegiran položaj Rotax MAX Challenge International Trophy na mednarodnem prizorišču.

Spremenljivo vreme ni očrnilo ugleda prireditve, ki je s tekmovalnostjo na visokem nivoju osvojila udeležence. Zmagovalci Emerson MacAndrew-Uren (GBR) v Micro Max, Albert Friend (GBR) v Mini Max, Tom Dussol (FRA) v Junior Max, Ethan Jeff-Hall (GBR) v Senior Max, Antoine Barbaroux (FRA) v DD2 Max in Maxime Gravouille (FRA) v DD2 Max Masters so bili vsi nasmejani ob možnosti njihove skorajšnje udeležbe v velikem finalu Rotax Max Challenge v Bahrajnu. (3MK Events)

 

Dež ni zmotil dogajanja. Pravzaprav so občasne padavine popestrile dogajanje na stezi, ki je kljub vlažnim razmeram ohranila dober oprijem. Tekmovalni standard je bil ponovno dih jemajoč, najboljše ekipe in vozniki so v celoti izkoristili svoje sposobnosti. Napetost med finalom je močno pripomogla k športnemu zanimanju obračunov, ki so jih spremljali po vsem svetu zaradi neposrednega prenosa WFR Live na Motorsport TV.

Prijateljsko vzdušje, tako pomembno za 3MK Events, je prišlo do izraza na podelitvi, ki jo je spremljalo žrebanje zelo privlačnih nagrad (čelade Bell, nakupovalni boni Rotax, bon v vrednosti 9.400 €) in je soboto zaključilo z nepozabnim prazničnim veseljem. Zmagovalci so prejeli težko pričakovanih šest vstopnic za veliki finale RMC.

 

Micro Max: MacAndrew-Uren je zmagal v razburljivem finalu

Emerson MacAndrew-Uren (GBR) je že zmagal v Super Heat, preden je ciljal na zmago v finalu. Jenson Chalk (GBR-Kosmic/Rotax/Mojo) mu je sredi dirke prekrižal načrte. V zadnjih krogih je intenzivnost naraščala, Zack Zhu (FRA) in Oliver Warner (GBR) sta bila v vodilni skupini. MacAndrew-Ursen je zmagal za 14 tisočink pred Chalkom, preden je bil Zhu diskvalificiran zaradi manjše tehnične težave.

Končni rezultati Micro Max:

 1. Emerson MacAndrew-Uren (GBR-LN/Rotax/Mojo)
 2. Jenson Chalk (GBR-Kosmic/Rotax/Mojo)
 3. Oliver Warner (GBR-KR/Rotax/Mojo)
 4. Senn Lindeman (NLD-Birel ART/Rotax/Mojo)
 5. Jack Freeman (GBR-LN/Rotax/Mojo)

 

Zvit prijatelj zmaga v Mini Maxu

Potem ko je Jacob Ashcroft (GBR) zmagal v Super Heatu, je Nikita Ljubimov (EST) prevzel nadzor nad finalom z Albertom Friendom (GBR) za njim. Friend je čakal do 12. od 13 krogov, da bi napadel in prevzel 0,121" prednosti pred Ljubimovim. Zadnji v kvalifikacijah je Zdenek Bibecek (CZE) zasedel odlično 3. mesto.

Mini Max Končni rezultati:

 1. Albert Friend (GBR-Tony Kart/Rotax/Mojo)
 2. Nikita Ljubimov (EST-Tony Kart/Rotax/Mojo)
 3. Zdenek Bibecek (CZE-MS Kart/Rotax/Mojo)
 4. Jacob Ashcroft (GBR-LN/Rotax/Mojo)
 5. Cole Denholm (GBR- LN/Rotax/Mojo)

 

Junior Max: Dussol izkoristi svojo priložnost v zadnjem krogu

Zmagovalca Super Heatsa, Alberto Kiko Fracassi (ITA) in Kasper Schormans (NLD), sta se lovila v ospredju finala. Schormans je svojega tekmeca prehitel v predzadnjem krogu in boj se je nadaljeval, ko se je zasledovalna skupina približevala. Tom Dussol (FRA) je izkoristil prednost prvih dveh, ki sta prepozno zavirala na koncu ravnine, da bi osvojil P1 in zmagal. Julian Kovacevic (DEU) je bil žrtev tega manevra, Armand Hamilton (HUN) pa je zasedel 4. mesto.

Junior Max Končni rezultati:

 1. Tom Dussol (FRA-CRG/Rotax/Mojo)
 2. Kasper Schorrmans (NLD-Sodi/Rotax/Mojo)
 3. Alberto Kiko Fracassi (ITA-Tony Kart/Rotax/Mojo)
 4. Armand Hamilton (HUN-Tony Kart/Rotax/Mojo)
 5. Luka Scelles (FRA-Sodi/Rotax/Mojo)

 

Max Senior: Jeff-Hall trilerska zmaga

Kai Rillaerts (BEL), Mark Kimber (GBR) in Kai Hunter (GBR) so zmagali na Max Senior Super Heats. Zdelo se je, da bo Rillaerts zmagal v finalu kljub napadu Kimberja. Toda Ethan Jeff-Hall je vse bolj pritiskal in v zadnjem krogu našel priložnost za zmago na dirki. Kimber in Rillaerts sta bila nato kaznovana in Higgins je zasedel 2. mesto pred Kafantarisom.

Rezultati finala Senior Max:

 1. Ethan Jeff-Hall (GBR-Tony Kart/Rotax/Mojo)
 2. Matthews Higgins (GBR-Tony Kart/Rotax/Mojo)
 3. Georgios Kafantaris (GRC-Tony Kart/Rotax/Mojo)
 4. Lewis Gilbert (GBR-Tony Kart/Rotax/Mojo)
 5. Kai Hunter (GBR-LN/Rotax/Mojo)

 

DD2 Max: Barbaroux vodil od začetka do cilja

Po odlični zmagoviti vrnitvi Xena De Ruweja (SVN) v Super Heatu je Antoine Barbaroux (FRA) odlično nadzoroval svojo prednost pred Slovencem v finalu. Christian Sørensen (DNK) se je za 2. mesto pomeril z De Ruwejem. Barbaroux je zmagal precej pred De Ruwejem, Sørensen pa je končal na 3. mestu.

DD2 Max Končni rezultati:

 1. Antoine Barbaroux (FRA-Sodi/Rotax/Mojo)
 2. Xen De Ruwe (SVN-Tony Kart/Rotax/Mojo)
 3. Christian Sørensen (DNK-Birel ART/Rotax/Mojo)
 4. Dylan Léger (FRA-Sodi/Rotax/Mojo)
 5. Maxim Dirickx (BEL-KR/Rotax/Mojo)

 

DD2 Max Masters: Gravouille dominiral do konca

Maxime Gravouille (FRA) je najprej zmagal v Super Heatu, nato pa se je sam uvrstil v finale. Romain Mangé (FRA) in nato Jannik Nielsen (DNK) sta večkrat poskušala pritisniti na vodilnega, a neuspešno. Gravouille je na koncu zmagal pred Nielsenom, medtem ko je Olivier Paris (FRA) končal na 3. mestu, potem ko je Mangé v zadnjem krogu padel nazaj na 10. mesto.

Rezultati finala DD2 Max Masters:

 1. Maxime Gravouille (FRA-Kosmic/Rotax/Mojo)
 2. Jannik Nielsen (DNK-Tony Kart/Rotax/Mojo)
 3. Olivier Paris (FRA-Tony Kart/Rotax/Mojo)
 4. Florian Bourdon (FRA-Birel ART/Rotax/Mojo)
 5. Charles Seguin (FRA-Tony Kart/Rotax/Mojo)

Rezultati tekmovanja so na voljo na spletni strani RMCIT in na njegovih družbenih omrežjih.

Vir: Vroom Magazin

Photocredits: KSP

 


Copyright © 2012 - 2024 Rotax Slovenija. All Rights Reserved.
Site hosted and maintained by eMravljica.si

Na spletnem mestu uporabljamo piškotke. Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani in za štetje obiskovalcev. Če želite izvedeti več o piškotkih in kako jih pobrisati, si preberite podrobne informacije.

Sprejmem piškotke za to stran.

EU Cookie Directive Module Information